0182-343131
Elke vrijdag koopavond
Van 19:00 tot 21:00

 Gratis verzenden vanaf €70,-   3 jaar garantie  Laagste prijs garantie!  Levering binnen twee werkdagen  Ruim assortiment

Industriële Hanglamp

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Industriële hanglampen

Verlichting kiezen voor je woning is een belangrijk onderdeel van het inrichten van je woning. Het komt vrij nauw. Verlichting kan een interieur maken of breken. Het kan oninteressante hoeken bij je woning trekken, kunstwerken benadrukken en het eten op de dinertafel zichtbaar maken. Hanglampen zijn van alle tijden. Industriële hanglampen kunnen je interieur een unieke nadruk geven. Een industriële hanglamp kopen is zeker aanrader voor vrijwel elk type inrichting. Zo staat het ontzettend goed in een landelijk- of minimalistisch interieur. Uiteraard is een industriële hanglamp kopen een goed idee wanneer je zoekt naar een voorwerp in het interieur wat net even de aandacht weet te grijpen en net iets afwijkt van de rest van het interieur.

Revolutionaire lampen

In de industriële revolutie van vorige eeuw, zijn veel belangrijke uitvindingen onze wereld binnengedrongen. Daar plukken we nu nog de vruchten van. Het was een bijzondere tijd. Functionaliteit in een woning was belangrijker dan sfeer. Er moest gewerkt worden voor brood op de plank. Esthetische waarde was niet belangrijk. Robuuste materialen, hoekige ontwerpen en grove afwerkingen tekenen de interieurstukken van deze tijd. Vandaag de dag is deze stijl weer helemaal populair. Een voorbeeld hiervan is de industriële hanglamp. Dit type lamp geeft de mens een terugblik naar een tijd waar de wereld razendsnel groeide en waar nieuwe mogelijkheden en ontdekkingen werden gedaan. Een industriële hanglamp kopen geeft dat unieke sfeerbeeld naar een tijd van onze voorouders die deze bijzondere tijd hebben meegemaakt. Waar hard werken ervoor heeft gezorgd dat we nu leven zoals we nu leven. 

Gevoel voor hergebruik

Het industriële geeft een gevoel mee van hergebruik. Een gevoel dat we vandaag de dag in onze consumptiemaatschappij koesteren. Er wordt veel weggegooid, maar gelukkig houden we vast aan de spullen van vroeger, die zo degelijk zijn dat ze nóg steeds meegaan. Vroeger was alles robuuster en degelijker. Zo ook de hanglampen. Industriële hanglampen geven een sfeer van degelijkheid, van "oude liefde roest niet". Het geeft een urban sfeer die niet kapot te krijgen is. En daar houden we van.

Waar tegenwoordig steeds minder gebruik wordt gemaakt van ‘echte’ materialen, is dat bij de industriële hanglamp wel anders. Deze wordt namelijk vervaardigd van robuuste materialen zoals hout en metaal en waarbij de afwerking geen punt van kritiek is, maar juist een aspect waarom de lamp zo mooi is. Het neemt ons mee terug in de tijd naar een tijd waar men zuinig was op materiaal en de wereld. Een tijd waar functionaliteit belangrijker was dan design. Een industriële hanglamp kopen is daarom zo ontzettend populair, aangezien veel mensen dit specifieke gevoel herkennen.

Functionaliteit en sfeer in één

Ondanks de degelijke en stalen sfeer die de industrie-tijd ons geeft, kan een industriële hanglamp een uniek object zijn in je interieur. Er zijn lampen te krijgen in verschillende felle kleuren, in staaltinten en ook natuurtinten. Ook zijn de industriële hanglampen van tegenwoordig gemaakt van verschillende materialen, soms met een wat zachtere touch. Ze kunnen praktisch boven een eethoek gehangen worden, eventueel met dimmer om de verlichting aan te passen aan de sfeer. Ook staan deze hanglampen leuk in een hoek boven een bijzettafel. Combineer verschillende stijlen in één interieur, want tegenwoordig kan dat gewoon!

Het ophangen van een industriële lamp, hoe en waar?

De nieuwste trend anno deze tijd zijn duidelijk af te leiden uit de industrie markt. Zo komen de oude bouw lampen ook wel de industriële lampen genoemd, steeds meer terug in het hedendaagse leven!

Bij het ophangen van een industriële lamp komt wel enige vakkennis bij kijken, denk aan goede schroeven en goede pluggen om uiteindelijk je industriële lamp te bevestigen.